Velkommen til Askim Janitsjars hjemmeside

Du er nå kommet til Askim Janitsjars hjemmeside. Oppdatert 23. juni 2017.

Askim Janitsjar er et amatørkorps hjemmehørende i småbyen Askim i Indre Østfold med 54 registrerte aspiranter og medlemmer. 38 av dem er aktivt, spillende musikanter denne våren.

 

 

HISTORIEN VÅR:

 

· Korpset ble stiftet 1. juni 1934 som Fagforeningenes Musikkorps Askim FMA som på den tiden hadde sterke røtter i arbeidermiljøet på Viking-Askim.

· I 1980 skiftet korpset navn til Askim Janitsjar og fremstår i dag som en politisk nøytral organisasjon. Vi er tilknyttet region Øst av Norges Musikkorps Forbund

· Korpset ble offisielt byorkester i 1996, da Askim fikk bystatus og brukes aktivt av Askim kommune i forbindelse med kommunale begivenheter som bør markeres. 

· Korpset har i en årrekke vært en kulturinstitusjon i Indre Østfold og har representert distriktet både i Norge og utlandet.

· Korpset har deltatt i konkurransespill i Østfold flere ganger og har vunnet 1. premie både i 2. og 3. divisjon janitsjar.

· Askim Janitsjar rekrutterer medlemmer fra de fleste kommunene i Indre Østfold, samt deler av Follo-regionen i Akershus. Her er det plass til flere som ønsker seg et aktivt og sunt musikkmiljø.

· Korpset arrangerer årlige nyttårskonserter i Askim kulturhus som samler et stort og bredt publikum.

· Videre er korpset ofte ute på musikalske oppdrag etter invitasjon fra andre. Askim Janitsjar deltar på det meste når vi får forespørsler om det.

· Øvelsene avholdes på Eid skole hver tirsdag fra kl. 18.45 - 21.45.

· Vi har ansatt en hoveddirigent - Lars Martin Hurrød -  bosatt i Fredrikstad. Hurrød er utdannet klarinettist fra musikkhøgskolen og har tatt videreutdanning både i København, Tyskland og USA. Hurrød er engasjert som fast vikar i Forsvarets Stabsmusikkorps, fast instruktør på sommerkurs i regi av Norges Musikkorps Forbund og har flere år bak seg som lærer ved kommunale kulturskoler.

  

Kontakt oss gjerne på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Login Form

Galleri