Main Menu

Velkommen til Askim Janitjar

Du er nå kommet til Askim Janitsjar hjemmeside. Oppdatert 10. desember 2018.

Askim Janitsjar er et amatørkorps hjemmehørende i småbyen Askim i Indre Østfold med 44 registrerte aspiranter, medlemmer og støttemedlemmer. 32 av dem er aktivt, spillende musikanter høsten 2018.

 

 

HISTORIEN VÅR:

 

· Korpset ble stiftet 1. juni 1934 som Fagforeningenes Musikkorps Askim FMA som på den tiden hadde sterke røtter i arbeidermiljøet på Viking-Askim.

· I 1980 skiftet korpset navn til Askim Janitsjar og fremstår i dag som en politisk nøytral organisasjon. Vi er tilknyttet region Øst av Norges Musikkorps Forbund

· Korpset ble offisielt byorkester i 1996, da Askim fikk bystatus og brukes aktivt av Askim kommune i forbindelse med kommunale begivenheter som bør markeres. 

· Korpset har i en årrekke vært en kulturinstitusjon i Indre Østfold og har representert distriktet både i Norge og utlandet.

· Korpset har deltatt i konkurransespill i Østfold flere ganger og har vunnet 1. premie både i 2. og 3. divisjon janitsjar.

· Askim Janitsjar rekrutterer medlemmer fra de fleste kommunene i Indre Østfold, samt deler av Follo-regionen i Akershus. Her er det plass til flere som ønsker seg et aktivt og sunt musikkmiljø.

· Korpset arrangerer årlige nyttårskonserter i Askim kulturhus som samler et stort og bredt publikum.

· Videre er korpset ofte ute på musikalske oppdrag etter invitasjon fra andre. Askim Janitsjar deltar på det meste når vi får forespørsler om det.

· Øvelsene avholdes på Eid skole hver tirsdag fra kl. 18:30 til 21:30. 

· Vi har ansatt en hoveddirigent - Aleksander Halsnes Strøm -  opprinnelig fra Båstad, men nå bosatt i Fredrikstad. Strøm har master i anvendt musikkteori fra Norges Musikkhøgskole i Oslo. Aleksander jobber som messingpedagog ved Nesodden og Trøgstad kulturskoler. I tillegg til å være pedagog er Strøm en aktiv arrangør av musikk for blåsere i alle genre og besetninger. Han er også aktiv hornist i Oslo Brass Band. Aleksander Halsnes Strøm er en ung mann - født i 1992 - og er den yngste dirigenten i korpsets historie. Vi har ansatt Aleksander fra 1. august 2017.

 

Kontakt oss gjerne på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. hvis det er noe du lurer på.

Login Form

Sponsors